Barion Pixel

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Ki áll a színezők mögött?

Tudom nem vagyok egy Johanna Basford, Millie Marotta, Hanna Karlzon de még csak Kerby Rosanes sem. Csupán egy háromA rajzológyermekes magyar anyuka, aki mert álmodni egy nagyot, váltani, aztán összetörni, újra felállni és végül megvalósítani.

Büszke vagyok, mert amiket január óta tervezgettem a kis füzetemben, azt mostanra sikerült véghezvinni. Másnak lehet hogy nem tűnik nagy dolognak, de nekem igen, mert mindent egyedül csináltam. Rengeteget tanultam hozzá, hogy technikailag is meg tudjam valósítani. A weboldal szerkesztés mellett erősen bele kellett mászni az online marketingbe, a webshopot összekötni a számlázó programmal és még sok kis részlete van a dolognak, amivel most nem untatnám az olvasót.

Ki vagyok?

Hát néha ki vagyok…

Mielőtt felnőtt színező készítésére adtam volna fejem, mérnökként dolgoztam egy multinál. Szerettem volna kreativitásomat jobban kihasználni ezért azonban váltottam. A biztost adtam fel a bizonytalanért. Elvégeztem egy webdesigner tanfolyamot és 2015 októberétől egyéni vállalkozóként készítek weboldalakat. Közben hódolok a rajzolásnak, festésnek. Több rajztanfolyamon vettem részt és rengeteget gyakoroltam, sok jó embert ismertem meg, akik biztattak, ne adjam fel. Mivel ösztönösen jól bánok a szoftverekkel, így jött az ötlet, hogy miért ne készítenék felnőtt színezőket? Tudtam, hogy sok van már a piacon, de az enyémekből még egy sem volt kapható.

Megrajzoltam ceruzával a képeket, majd áthúztam filccel, beszkenneltem és Adobe Illustratorral átrajzoltam. Bevallom nem gondoltam, hogy ez nem is olyan könnyű feladat… A pinteresten találtam már meglévő csodákat, azokat nem akartam egy az egyben másolni így mindig valami újjal kellett előálnom, valamivel megbolondítom, új részletet hozzátennem, stb…

Az előzményekhez még az is hozzátartozik, hogy mielőtt belefogtam az egészbe, piackutatást végeztem, hogy ebben a témában mik fordulnak elő. Rengeteg cikket elolvastam, és létrehoztam a Felnőtt Színező Portált, az ehhez tartozó FB oldallal együtt. Ide kezdtem el tematikusan összeszedni a témában megtalálható cikkeket. videókat ill. saját tapasztalatból is írtam jó néhányat. Jó néhány online oktató anyagot megvettem Vida Ágitól kezdve Erdélyi Norbertig, Szilágyi Balázstól …, a katapultos fiúkról nem is beszélve. Kezdett összeállni a kép, habár elég lassan haladt a dolog, mert nem volt túl sok pénzem rá, így mérlegelnem kellett mindig, hogy melyik a leghasznosabb számomra épp az adott pillanatban. Készítettem ingyenes szinezőket, amiket meghirdettem a FB-on. Cserébe a feliratkozásért. Jó kis játék volt látni a google analyticsben, hogy egy-egy hirdetésre/ bejegyzés kiemelésre naponta hányan léptek az oldalamra. Elkezdtem a linképítést, ill. a portált eleve úgy hoztam létre, hogy keresőoptimalizált legyen, amit kulcsszókutatás előzött meg, stb. Eleinte sehol sem voltam a keresési listán, ma már a „felnőtt színező”-re 8. vagyok a sorban, „könyvjelző színező”-re az 5.

Mivel vezettem egy naplót, pontosan látom melyik csúcs minek volt köszönhető (pl. húsvéti ingyenes), habár utoljára május közepén hirdettem, azóta mintha önjáró lenne, napi 100-300 látogatóval.

Kik a  segítőim?

Legnagyobb kritikusaim persze a gyerekek. A lányom imád rajzolni, így mindig ő kapta meg az első verziót színezésre. Bevált módszer, hogy belejavít, „ez a vonal ez itt mi” felkiáltással. Ezeket korrigálom. Három gyerkőcöm van, 13, 11 és 6 évesek. Az alábbiakat ők színezték az „állati csomag”-ból. Kinek hogy tetszett. Szeretem ezt az elfoglaltságot, főleg, amikor közösen rajzolunk. Hihetetlen, hogy ugyanazt, mennyire más színvilággal képzelünk el.

Ezért jó a letölthető színező, annyiszor színezzük ki, ahányszor csak akarjuk. A legszebb, amikor hárman beterítik a hatalmas konyhaasztalt…

Ha kedvet kaptál a színezéshez, most már tudod kit támogatsz vele. Köszönöm!

[/av_textblock]

[/av_one_full][av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Íme, a színezők

[/av_textblock]

[av_productgrid categories=’19’ columns=’3′ items=’-1′ offset=’0′ sort=’0′ paginate=’yes’]

[/av_one_full]