Barion Pixel

Mivel szerettem volna minél többet megtudni a gyantaöntés művészetéről sokat keresgéltem a neten, leírásokat, videókat és akkor botlottam bele Abonyi Alma – aki a Rezina Stúdió megálmodója – egy könyvébe, „Bevezetés a művészgyanták világába” címmel.

Nemcsak azért tetszett meg a könyv, mert tele van színes képekkel (persze azok is nagyon isnspirálóak) – hanem azért mert nagyon részletesen bemutatja a különböző technikákat, a buktatókat, a kellékeket, mire kell nagyon figyelni, milyen eszközöket érdemes beszerezni.

Kicsi elmélet is van benne magáról a gyanta kötési fázisairól, egyáltalán milyen típusú gyanták léteznek – ami alapján ki tudod választani hogy a te céljaidnak melyek a legmegfelelőbbek.

Részletesen bemutatja az eszközöket, amikre szükséged lesz, és ha még itt nem adod fel – de már számolsz fejben – akkor minden esélyed megvan hogy mint hobbit beépítsd az életedbe… Nálam is ez történt. Annak ellenére hogy a férjem figyelmeztetett, – „na még egy költséges hobbi….”

Szó van a csiszolásról, a saját készítésű öntőformákról, a színkeverésről, szinezékekről, a buborékok eltávolításáról is.

Tíz külön projektet említ meg, amit részletesen be is mutat képekkel, leírásokkal, lépésről lépésre:
1. Látványos ékszerkészítés UV gyantával
2. Mesébe illő hajcsat szárított virágból, UV gyantával
3. Márványos ékszer készítése epoxi gyantával
4. Légies fülbevaló készítése fémkeret használatával
5. Emlékőr készítése (fény)kép használatával
6. színek robbanása a hamutálban – petri csésze effekt
7. Pour-art tálaló szett
8. Homokos tengerpart a falon, hogy kellemesen teljen az idő
9. Szabálytalan geodás ékszertartó tálca egyszerűen
10. Összetett geoda kép – minden, amit erről a techikáról tudni kell

A rezina stúdió oldalát böngészve, jelenleg nincsenek workshopok, de a könyv még mindig rendelhető.