Barion Pixel

Néhány éve találkoztam a mandala rajzolással, ami azonnal a kedvenc rajztémám lett ugyanis a gyönyörű végeredményen túl elvarázsolt maga a folyamat, amit átél az ember mandala készítés közben. Nekem a nyugalmat, kikapcsolódást és még valami pluszt is ad, amit a cikk végén árulok el.

Mindig van a fejemben egy vázlat, amit előre leskiccelek, de aztán rajzolás közben bőven előfordul, hogy módosítok rajta, mert abban a pillanatban már mást „érzek”, az már nem az a pillanat…

Az egyik kedvenc mandalám éppen az, amit a lányomnak rajzoltam. Vagy a lányom  miatt… értünk. A közös nyelvért. A lányomnál hamarabb kezdődött a kamaszkor mint a rangidős fiamnál, így értetlenül és megdöbbenve álltam a helyzet előtt, miszerint nem értem mi történik. Miért viselkedik úgy, ahogy nekem nem tetszik és nem tudom mitévő legyek… szerintem sokatoknak ismerős lehet a helyzet.

Miközben rajzoltam a mandalát, közben arra gondoltam, hogy ez egy „segítő mandala” lesz. Nekünk segít ebben a nehéz helyzetben, hogy a lehető legkevesebb sérüléssel éljük túl ezt a nem mindennapi helyzetet. Tudom, hogy ez a korszak egy óriási átalakulás, személyiségfejlődés és egyben fontos, meghatározó korszak is. Azt szerettem volna, ha úgy tud átlépni a felnőttkor küszöbén, hogy a legkevesebb sérülés éri és a kapcsolatunk sem sínyli meg. Ez az érzés és energia hatotta át az egész folyamatot.

A színeknek is van jelentése, de hogy milyen színeket használok azt is mindig az adott pillanat és hangulat határozza meg. Azt éreztem, ezekhez „kell” nyúlni…

A mandala mindig belülről indul és kifelé teljesedik ki. Szoktam segédvonalakat szerkeszteni amit persze a végén eltüntetek.

Íme a végeredmény. Hetekig, hónapokig Panka szobájában volt kirakva, ma már a gyűjteményemben lapul.

Nem tudom mi lett volna ha nem rajzolom meg, mert a „B” verziót nem tudom visszajátszani, de hiszem hogy segített nekünk. 🙂 Sokat tanultam a megértés és elfogadás tananyagokból és mindezt a mai napig tanulom, de már nem félek a helyzettől.

Egy gondolatból rajz, majd… majd a rajzot beszkenneltem és rátettem bögrére, meg azóta sok minden másra is.

Szeretem a rajzaimat viszontlátni más „felületeken” is, mert másnak is örömet okozhat a látványa. Innen is jött az ötlet, hogy mi lenne ha lenne egy olyan webshopom, ahol a „saját rajzos” termékeimet kínálnám fel…

Eljött az idő és ez ez óriási álom megvalósult. Összeszedve minden webszerkesztő tudásom és még többet megalkottam a saját webboltomat, teljesen egyedül, rengeteg kísérletezés és tanulás, izzadtság árán, de hihetetlenül büszkén mutatom meg.

Rajzos bögre – színes mandala

2 490 Ft

Vászonkép – színes mandala

3 990 Ft

Póló – színes mandala

3 490 Ft

Vászonkép és bögre – színes mandala

Akció!

Original price was: 6 480 Ft.Current price is: 5 980 Ft.