Barion Pixel

Tálcaöntés felügyelettel…

Ha már elkezdtem a gyantaöntést, arra gondoltam, hogy esetleg jó lenne ezt élőben látni valahol, ahol nálam sokkal tapasztaltabb művészek mondják el azokat a dolgokat, amiket még nem tudok.

Így jött az ötlet, hogy a nővérem szülinapjára egy tálcaöntő workshop-ot vettem ajándékba a „Your Art Ceramics” jóvoltából.

Így egy szabad hétvégét legalább együtt tölthettünk. Néhány éve próbálunk egymásnak valami különleges ajándékot adni, amikoris együtt lehetünk és valami közös programot találunk ki. Ilyen volt pár éve karácsonyra egy macaron készítő tanfolyam is. 🙂

Az előkészületek nagyon profin folytak, mindenki kapott egy tálcát, választhatot színeket, a gyantát ők keverték össze nagy tételben. Szépen le voltak takarva a helyek ahol dolgoztunk, kaptunk maszkot, hogy ne lélegezzük be a veszélyes gyanta gőzöket és mindent elmagyaráztak, mit hogyan csinálunk, milyen lépést mi fog követni. A buborékokat légfúvóval távolítottuk el, ill. a színeket is a levegő segítségével kevertük össze.

Összességében tetszett a program, mondjuk a végeredmény szerintem nem olyan lett mint vártam, de egy próbának, gyakorlásnak, időtöltésnek, de leginkább tapsztalatszerzésnek mindenképpen kiváló volt.

Képek a tanfolyamról: